Apple ще забави официалното представяне на новия айфон

Едва ли ще видим дванайсетката преди октомври-ноември

Новини
14:44 - 31 Юли 2020
2544
Apple ще забави официалното представяне на новия айфон

Обикновено научаваме кога новият iPhone ще излезе в продажба, чак след официалното представяне на Apple. Тази година обаче е различна от останалите и по това.

Повече от месец преди самото представяне Лука Маестри, главен финансов директор на Apple, съобщи, че iPhone 12 ще излезе "няколко седмици" по-късно от миналогодишния iPhone 11.

От Qualcomm, един от основните партньори за доставка на чипове за Apple и други марки, също потвърди новината.

Компанията разкри, че очаква спад в доставките на 5G смартфони ще спадне с около 15% през настоящата четвърт на 2020 г., защото неназован партньор възнамерява да пусне по-късно 5G флагманите си. Очевидно е, че става дума за Apple.

Всичко това означава, че едва ли ще видим новите iPhone модели преди средата на октомври или дори ноември, пишат от The Verge.

По-рано тази година компанията от Купертино бе принудена да затвори всичките си магазини в Китай, а след това направи същото и в САЩ, припомня lifestyle.bg.

В същото време Foxconn, друг основен играч в поточната линия на Apple, дълго оперираше при 50% от капацитета си, заради липса на компоненти и части.

В този ред на мисли закъснението на iPhone 12 е малко или много очаквано, като единствено можем да се надяваме, че няма да чакаме твърде дълго и още преди Хелоуин ще държим новия iPhone.