Арабаджиев, но не Ветко, зад разбитата фабрика за цигари менте

49-годишният Антон Арабаджиев изпял на службите, че Миню Стайков прави фалшиви папироси

Крими
20:19 - 04 Юли 2019
13158
Арабаджиев, но не Ветко, зад разбитата фабрика за цигари менте

49-годишният Антон Арабаджиев от Пловдив е човекът, който най-вероятно стои зад разбитата нелегална фабрика за цигари. През септември 2018 г. се чу, че бизнесменът е изпял на службите за фабриката в Карнобат, заради която Миню Стайков е в ареста.

Зам. главният прокурор Иван Гешев също намекна, че има връзка между разбитата днес пловдивска манифактура за нелегални папироси и карнобатската на Стайков.

Антон Арабаджиев няма връзка с Ветко Арабаджиев, освен че са от един град. Той вече е бил клиент на Специализираната прокуратура. Осъждан за производство на нелегални цигари, но условно.

Антон Арабаджиев е задържан през 2011 г., когато ГДБОП и прокуратурата разбиват нелегална манифактура в пловдивското село Патриарх Евтимово. Тогава са иззети цигари без бандерол за над 1 млн. лв., а производството е можело да задоволи нуждите на 1/3 от България.

През 2018 г. документ от служба за сигурност във Великобритания уличи Арабаджиев, че е организирал нова фабрика за цигари. Сочи се, че мястото ѝ е в пловдивското село Оризаре. Службите обаче не откриха манифактурата. Предполага се, че Арабаджиев е предупреден от високо място, че го разследват, и машините са преместени. Дали разбитият в четвъртък цех в с. Труд е същият, за който пишеха от Великобритания, още не е ясно. Селата Оризаре и  Труд са на 20 км с автомобил едно от друго, разположени съвсем близо и на равно разстояние от Пловдив.

Очаквайте подробности по-късно в Lupa.bg