Арабските принцеси-перлата на Изтока

Стил
14:49 - 15 Март 2021
9191
Арабските принцеси-перлата на Изтока

В последните години арабските принцеси и кралици не само станаха модни икони, но и започнаха да участват активно в обществения живот.

Тези ориенталски красавици притежават безценни бижута, луксозни костюми и море от слуги, които изпълняват всяка тяхна прищявка. Те са любимите жени на арабските шейхове. Кои са тези красавици?

Рания ал Абдула

Кралица на Йордания, съпруга на крал Абдула II и майка на наследника на престола принц Хюсеин. Рания води активен живот в социалните мрежи, има свой профил в Инстаграм, бори се за правата на жените в Близкия Изток и се застъпва за смяна на традиционния стил на обличане.

Самата тя е голям почитател на тоалетите на италианския дизайнер Джорджо Армани и се е участвала в много фотосесии за модни списания.

На 21 март 1999 г. всички телевизионни канали на Йордания предават писмото на Абдулла ІІ, с което той обявява, че Рания е кралица. Оттогава към нея се обръщат с „Нейно Величество, великата кралица”. Всички са пленени от думите на краля, но още повече от финала на изявлението, в което той казва: „Тя ще бъде мой партньор във всички мои дела.”

Амира ал Талил

Амира Ал Талил е много интересна и дръзка жена. Тя е бившата съпруга на саудитския принц Ал Уалид бин Талал, внук на крал Абдуалзис. Красавицата не е първата съпруга на принца. 

През 2014 двамата официално се развеждат, след като бракът им продължи две години. Принцесата открито се обявява за провеждането на реформи в родината и със своя пример доказва, че всеки може да живее, следвайки сърцето си, а не законите и стереотипите.

Амира е завършила висшето си образование в САЩ и кара кола. Тя е построила сиропиталище в Буркина Фасо и все още е вицепрезидент на фондацията на бившия си мъж. Продължава да се бори и за повече права на жените в мюсюлманския свят.

Дина Абдулазиз ал Сауд

Арабската принцеса Дина Абдулазиз ал Сауд е една от най-красивите източни кралски особи. Тя ежедневно доказва, че притежава неподражаем нюх за мода и съвсем заслужено е една от най-почитаните модни икони на света.

Най-стилната арабска принцеса притежава модни бутици в столиците на Саудитска Арабия и Катар. През 2016 година тя стана главен редактор на Vogue Arabia. Освен любовта към модната индустрия, принцесата обича да прекарва свободното си време със семейството и да се грижи за трите си деца.

Моза бин Насер ал Миснед

За арабския свят стилът на шейха Моза е дързост. Тя не само захвърля бурката, но се намесва и в държавните дела.

Тя е една от най-влиятелните жени в света, втора жена на шейх Хамад бин Калифа ал Тани и майка на седем деца. Учила е психология в университета в Катар, но е продължила образованието си и в някои от най-известните американски университети.

Тя оглавява Катарския фонд за образование, наука и обществено развитие и е посланик в ЮНЕСКО. Застъпва се за развитието на свободните медии и мечтае да превърне Катар в съперник на Силиконовата долина.

Хая бин Ал Хюсеин

Принцеса Хая е сестра на настоящия крал на Йордания и съпруга на министърпредседателя на ОАЕ и емир на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.