АРЕСТ: Ето го пияния кмет на Ахелой от ГЕРБ Иван Георгиев

Градоначалникът нападнал ченгетата, отказал да даде документи за самоличност

Куриози
20:41 - 18 Декември 2021
16840
АРЕСТ: Ето го пияния кмет на Ахелой от ГЕРБ Иван Георгиев

Това е кметът на Ахелой Иван Георгиев, който бе арестуван след гонка с полицията около 16 часа днес. Градоначалникът отказал да спре автомобила си на подаден сигнал и опитал да избяга. Задържан е на ул. „Елхово“ и отведен с патрулния автомобил, съобщиха очевидци, съобщи „Флагман“.

От пресцентъра на МВР в Бургас уточниха, че при разминаване на улица в Ахелой полицаи от Поморие забелязали криволичещия лек автомобил, управляван от кмета на населеното място. Подали звуков сигнал, но бабаитът не спрял. Тогава униформените продължили след него до ул. „Елхово“.

От МВР в Бургас уточниха, че Иван Георгиев отказал да даде каквито и да е документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол. Държал се арогантно и крайно неприемливо с проверяващите, заради което е задържан за 24 часа. Още щом са го качили в патрулния автомобил, кметът ревнал, че получил силни болки в областта на корема. Затова е закаран в УМБАЛ-Бургас, където и към този момент тече прегледът му, уточниха от Областната дирекция.

Иван Георгиев ще бъде отведен в полицейското управление в Поморие след приключването на прегледа и ще остане там до изтичането на първоначалната 24-часова мярка, казаха още от МВР.