Арест за каналджии, крили 28 кюрди в къща в "Модерно предградие"

Общество
11:42 - 05 Октомври 2022
1815
Арест за каналджии, крили 28 кюрди в къща в "Модерно предградие"

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на 33 и 39 години, противозаконно подпомагали чужденци да пребивават в страната ни, съобщиха от държавното обвинение.

На 3 октомври в къща в кв. „Модерно предградие“ в София, обвиняемите С.Д. и Р.Г.  противозаконно подпомогнали 28 лица от кюрдски произход, без документи за самоличност, да пребивават в страната в нарушение на Закона за чужденците. Деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на ненавършили 16-годишна възраст лица.

По случая е образувано досъдебно производство, а за престъпление за което са обвинени, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и „глоба“ от пет хиляди до дванадесет хиляди лева.

Предвид възможността С.Д. и Р.Г. да извършат друго престъпление или да се укрият, прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.
Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.