Арест за мъжете, обвинени в телефонна измама за 95 000 лв.

Новини
19:38 - 30 Ноември 2020
1846
Арест за мъжете, обвинени в телефонна измама за 95 000 лв.

Съдът в Бургас остави в ареста двамата телефонни измамници от Карнобат, успели да отмъкнат над 95 000 лева от възрастни хора. Извършителите бяха заловени при опит да вземат 11 000 лева от 79-годишната жена от Айтос.

29-годишният Атанас Жеков и 25-годишният Петър Димитров влязоха днес в съдебната зала. Пред магистратите и двама заявиха, че съжаляват за постъпката си и поискаха да се приберат у дома до старта на делото. И двамата имат постоянен адрес в Карнобат, но според прокуратурата те могат да продължат с престъпната дейност именно от вкъщи.

Двамата телефонни измамници не са действали сами. Според прокуратурата имали помагач в чужбина, при когото могат да се укрият, ако не са в ареста.

„Доказателствата за авторство на деянието, опасност да се укрият, опасност да извършат друго престъпление. Това са основните аргументи на прокуратурата", каза прокурорът Георги Дуков.

Съдът взе предвид, че жертвите на обвиняемите са най-уязвимата част от обществото, а именно възрастните хора и постанови арест за двамата измамници. Последната им жертва е тази 79-годишна жена от Айтос.

Решението на Окръжния съд в Бургас е окончателно, а предвиденото наказание е от една до осем години затвор.

А за нова измама сигнализират и от „Български пощи". През последните дни са зачестили имейлите с логото на дружеството, които са под формата на анкета или игри, а в повечето случаи те са и писмо до потребителите, че имат за получаване пратка с наложен платеж, като трябва да предоставят личната си банкова сметка.