Арести и в Хасковско срещу търговията с вот

Новини
14:24 - 05 Юли 2021
3158
Арести и в Хасковско срещу търговията с вот

Арести и в Хасковско при спецакция на МВР срещу търговията с гласове. Вчера са извършени обиски в домове и имоти на трима мъже и жена от Свиленград и с. Димитровче. Четиримата са задържани за 24 ч., образувано е досъдебно производство.

В пристройка в двор на имот, обитаван от 79-годишен мъж, служителите на реда са открили 2 класьора и 2 полиетиленови чанти с 939 листа, изписани с множество имена,  данни на лица и номера на изборни секции.

Иззети са и 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневни финансови отчети на фирма, извършваща дезинфекция на 3 гранични пункта. Последвали са обиски и на адреси, обитавани от синовете на възрастния мъж в Свиленград.

В дома на единия са намерени 83 банкноти с номинал от по 50 евро, 2 сим карти, флаш памет и мобилен телефон, а в дома на другия и 50-жената – 2 листа с изписани и напечатани имена и данни на лица и мобилен телефон.

От МВР уточняват, че иззетите документи ще бъдат предадени по компетентност на НАП за нуждите на извършващата се ревизия по Данъчно-осигурителния кодекс.

Преди седмица данъчните запорираха парите на частна фирма, събирани за дезинфекция на границата с Турция заради ревизия на компанията. Всеки ден кешовите наличности се изземват като предварителна обезпечителна мярка. Според данъчните, това е практика у нас. Според фирмата, която извършва дезинфекцията, това е безпрецедентен натиск за изземване на бизнес.

В рамките на операцията, на 3-ти юли, полицаи от РУ-Харманли са извършили проверки на два адреса. В постройка към къща в с.Рогозиново, обитавана от двама мъже на 30г. и 29г., са

открити списъци с 63 имена, а от дома на 58-годишен в с. Болярски извор са иззети 28 бюлетина за предстоящите предсрочни избори.

Работата по документирането на случаите продължава под надзора на прокуратурата.