Арести в Бургас заради разходка с куче

Новини
09:15 - 14 Април 2020
1890
Арести в Бургас заради разходка с куче

29-годишен мъж и жена на 23 г. са арестувани в Бургас, след като оказали яростна съпротива и нападнали полицейски служител при проверка в Борисовата градина вчера.

Около 11.30 ч. в понеделник в Първо РУП  е получено съобщение, че в Борисовата градина има лица, неспазващи противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването. Установени са мъж и жена с две кучета, които не носели документи за самоличност и отказали да предоставят личните си данни за извършване на справка.

Впоследствие двамата отказали да изпълнят полицейските разпореждания, като при опит за задържане на мъжа, той започнал яростно да се съпротивлява и да обижда полицаите, отправяйки им и закани. Това наложило двамата унифомени да приложат физическа сила и след като обезвредили агресивиня мъж му щракнали белезници. Младата жена също се агресирала и блъснала с крак задната броня на полицейския автомобил. Докато й слагали белезниците бургазлийката ударила с ритник няколко пъти крака на единия полицай.

В крайна сметка мъжът и жената били отведени в полицията. Наложени са им актове за неизпълнение на полицейско разпореждане и неспазване на противоепидемичните мерки. Задържани са с полицейска заповед  за срок до 24 часа.