Арести в цялата страна, полицията търси наркобос №1 Радо Ланеца

Мрежата за продажба на дрога на Радмил Ранов е сочена за най-голямата у нас в момента

Новини
13:36 - 08 Август 2019
101638
Арести в цялата страна, полицията търси наркобос №1 Радо Ланеца

Тече мащабна акция на прокуратурата и полицията на територията на цялата страна. На прицела на правоохранителните органи е групата на популярният наркобос Радмил Ранов - Радо Ланеца, който по непотвърдена информация е задържан. Неговата наркомрежа е сочена за най-голямата у нас, със стотици участници по веригата навсякъде в България.

Регионални медии съобщиха по-рано днес за полицейски акции по морето, които вероятно имат връзка с мащабния удар по наркоразпространението. Арести текат в София, Пловдив и Поморие, както и на други места в страната.

Радо Ланеца е известен с това, че е един от най-безмилостните бандити от популярната "Банда на Чуковете". Постепенно взима контрола над дрогата, като запознати твърдят, че именно това е човекът, който я разпределя в цялата страна.

Снимката на Ради Ланеца фигурираше в скандалните листовки, сочещи наробосовете в София. Плакатите бяха залепени на десетки места в столицата през 2016 г. За някои от лицата в действителност има данни, че се занимават с наркоразпространение, други се оказаха набедени. МВР тогава така и не оповести какви мерки е предприела след разобличителните материали

Ланеца се прочу и през септември 2016 г., когато София за пореден път през последните 15 години осъмна с разлепени по улиците плакати с имена на наркодилъри. Този път надписът над снимките гласеше “Мъжете, които тровят децата ни”. Листовките бяха илюстрирани с Радмил Ранов-Ланеца, Веселин Христов-Паяка, по-известния Радослав Иванов-Темерута, Даниел Стефанов-Дъмпела и още 8 души, някои от които не са от София. След този случай така и не стана ясно дали не става въпрос за нарковойна, при която една група локални босове се опитва да привлече вниманието на обществото и полицията към конкурентите си в бизнеса.

През 2017 г. боса беше арестуван с дрога. За Ради Ланеца се знае, че има много връзки с хора от полицията. Винаги, когато се подготвя акция срещу него, до бандита достигала предварителна информация. Вероятно е и в момента Радмил Ранов да е получил изпреварващи сведения за атаката срещу бандата му и да е взел предварителни мерки.