Арестуваха 400 фена на ЦСКА Москва заради пиротехника (СНИМКИ И ВИДЕО)

Спорт
16:55 - 29 Ноември 2021
695
Арестуваха 400 фена на ЦСКА Москва заради пиротехника (СНИМКИ И ВИДЕО)

408 фена на ЦСКА Москва са били задържани след мача срещу Зенит, който „армейците“ загубиха с 0:2. Причина за арестите е използването на пиротехника в края на мача, която е забранена в Русия. 

Преди това запалянковците бяха държани на трибуната повече от час след приключването на двубоя, което допълнително нажежи напрежението, а времето в Москва бе достатъчно студено.

„Имаше фенове, които прекараха на стадиона повече от 5 часа, тъй като бяха дошли по-рано“, се коментира в Русия.

От полицията не дадоха ясен отговор на въпроса за мотивите за задържането, като посочиха, че „редица граждани са отведени в управленията на МВР заради различни престъпления“.

Президентът на руската лига Ашот Хачатурян заяви, че работата на полицията не е координирана с тях.

„Смятаме, че в случая с инцидента предприетите от полицията мерки очевидно са нарушили комфорта и са застрашили здравето на хората. Със съжаление констатираме, че подобни събития имат изключително негативен ефект върху имиджа на Руския лига, но и на целия футбол като цяло“, се казва в изявление на лигата.

От ЦСКА Москва също излязоха с изявление. „Клубът се опитва да разбере ситуацията. Ние сме в контакт с органите на реда и нашите фенове.

Полагаме всички усилия да помогнем на онези, които не са замесени в случилото се. За съжаление, за първи път в историята на VTB Арена се използва пиротехника по време на мач от такъв мащаб. 

Ние осъждаме тези, които са извършили тези незаконни действия, но в същото време вярваме, че невинните не трябва да страдат. Ще продължим да се свързваме с правоприлагащите органи, за да разрешим ситуацията възможно най-скоро. Клубът също така ще предостави безплатни правни съвети на нашите фенове“, казаха от клуба.