Арестуваха „цветарката”, обирала баби

Общество
20:50 - 01 Декември 2021
4169
Арестуваха „цветарката”, обирала баби

Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора, за да ги оберат. Последният случай е от жилище в центъра на София. Жената вече е задържана.

В конкретния апартамент живеят жени на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да монтира охранителни камери, защото пенсионерките често били навестявани от непознати хора. „Последният път жената е влязла и съвсем безпардонно се разходила от стая в стая и от време на време прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които уж били поръчали преди два месеца”, разказа пред Нова тв Алекс Христов, син на една от жените.

За това как се е озовала в апартамента на възрастните жени, представящата се за цветарка, измисля всевъзможни версии. Тя започнала да изнудва възрастните жени за пари.

„Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката струва 40 лв.”, лъже тя. После сумата се покачва до 60 лв. „И в края на краищата майка ми дала парите, за да накара жената да си тръгне”, споделя синът на жертвата.