Арестуваха беден дядо, откраднал 300 грама кашкавал

Старецът от Дупница посегнал на храната в „Лидл”, полицията го задържа

Крими
18:40 - 17 Април 2019 (обновена)
6664
Арестуваха беден дядо, откраднал 300 грама кашкавал

69-годишен пенсионер открадна 300 грама кашкавал от „Лидл“ и бе незабавно арестуван, уведомиха от полицията. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурния прокурор и дядото отива на съд. Уви, това не е шега, а реално съобщение до медиите от националната полиция!

„За съжаление в магазините на веригата в страната ежедневно има кражби. За някои от тях разбираме, за други – не”, коментираха от централния офис на веригата в София.
„Обикновено се крадат стоки, които лесно може да бъдат побрани в джоба или чантата, като шоколади, вафли, сухи пасти. Има и клиенти, които посягат и към плодовете и зеленчуците. Претеглят зарзавата – картофи, лук или нещо друго, лепнат етикета, а после добавят още. Забелязвани са и хитреци да похапват бонбони или закуски, докато са в магазина, и да не платят. Някои пък дебнат по-разсеяни купувачи и им крадат портмонетата. Най-често се възползват от струпването на повече хора на едно място, особено по празниците, бъркат в чантите и тарашат. Камерите, разбира се, следят, но могат да бъдат излъгани”, призна продавачка от магазина.