Арестуваха двама, нападнали зъболекар и обрали здравна служба

Новини
10:57 - 02 Октомври 2024
830
Арестуваха двама, нападнали зъболекар и обрали здравна служба

Криминалисти от Белоградчик разследват грабеж, извършен вчера призори в село Гара Орешец.

Тогава неизвестни разбили входна врата и проникнали в местната здравна служба. 53-годишен стоматолог от Белоградчик, който останал да пренощува там, бил ударен с метален предмет в областта на лицето. Нападателите отнели от чанта в помещението парична сума в размер на около 400-500 лева и избягали.

В хода на предприетите незабавни действия по случая от полицията били задържани 18-годишен от село Медовница и 16-годишен от село Гара Орешец. Двамата са приведени в полицейския арест. В процес на установяване е съпричастността им към престъпното деяние. Работата на разследващия екип продължава под надзора на прокуратурата.

В РУ на полицията в Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.198, ал.1 от НК. В процес на изясняване е съпричастността на двамата задържани и към още едно посегателство, осъществено в нощта на 30 септември срещу 1 октомври.

Тогава била извършена кражба на метална каса с документи от пощенската станция в село Гара Орешец. Касата била намерена с разбита ключалка в района на железопътната гара в селото. Оперативна група е извършила оглед. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.