Арестуваха един от килърите на Тунджай в Копенхаген

Крими
14:58 - 23 Януари 2022
2296
Арестуваха един от килърите на Тунджай в Копенхаген

28-годишен мъж е арестуван за убийството на 17-годишния кърджалиец Тунджай Ердинч в Копенхаген. Тийнейджърът бе прострелян смъртоносно на работното си място във фризьорски салон в предградие на датската столица на 3 декември м.г.

Двама килъри нахлули с насочени пистолети към собственика, но чиракът от Кърджали направил фатална грешка, заставайки между пред тях и работодателя си, научи 24rodopi.com.

Задържането на заподозрения е станало във вторник на летището в Копенхаген. Освен за убийството на българския гражданин, той е отговорен и за стрелбата в Малмьо на 15 декември, при която е убит 25-годишен датчанин.

Съдът в Глоструп, предградие на Копенхаген, наложи най-тежката мярка „Задържане под стража“ на сочения за килър на Тунджай, става ясно от съобщение в Туитър на местната прокуратура.

Арестуваният отричал пред съда обвиненията за убийството на гурбетчията и опита за убийство на други две лица, които се намирали в салона. Собственикът бе тежко ранен при стрелбата, а ученик се размина с повърхностни рани.

Тунджай Ердинч бе погребан в Кърджали на 12 декември.