Арестуваха хотелиера Красимир Хиджев и синовете му за обир на митничар в Благоевградско

Те са били "отцепка" на апашите Теляка и Дженебет

Общество
17:23 - 07 Октомври 2024
2383
Арестуваха хотелиера Красимир Хиджев и синовете му за обир на митничар в Благоевградско

Хотелиерът от петричкото село Кулата Красимир Хиджев и синовете му са зад решетките след полицейска акция на криминалистите от Благоевград.

Баща и синове са част от организирана престъпна група, заловена по време на обир от дома на митнически служител на ГКПП Кулата, преди няколко дни.

През нощта срещу събота, известният специалист по домовите кражби - санданчанинът Красимир  Златинов с прякор Дженебет, и авера му Р. Пехливанов -Теляка, са проникнали в къща на митическия служител Георги С., и от една от стаите в дома му, от каса измъкнали пари и злато.

За това, че се готвят за обира, обаче, постъпила оперативна информация в полицията и ченгетата били на мястото, разказват източници на Struma. com.

На излизане от дома на жертвата на обира ,Дженебет и Теляка, са задържани, заедно с плячката в тях. Близо до дома на митничаря са задържани хотелиера Красимир Хиджев и единият от синовете му, според доказателствата те били "отцепка" на Теляка и Дженебет, помагачи в извършването на престъплението. Последвал обиск в хотела на Хиджеви и там са намерени наркотици - малко количество кокаин.

На място е задържан и вторият син на Хиджев, както и трима румънци, които нападнали полицаите, пречейки им да си вършат работата.

Хотелът е логистична база на престъпната група

Според събраните доказателства, Хиджеви са извършвали логистиката при подготвяното престъпление, а хотелът им бил логистичната база. След  анализ на доказателствата по случая прокуратурата в Петрич повдигна обвинения на Дженебет, Теляка и Красимир Хиджев., те са задържани за 72 часа, а синовете на Хиджев са освободени.  

Преди време столични антимафиоти щурмуваха санданското село Лешница, където Хиджеви имат имоти. Маскирани нахълтаха в къщата и вилата на Хиджеви, както и в домовете на хора, които са имали отношения с него.

Операцията, бе свързана с разследване срещу бизнесмена Хиджев, провеждано от дирекциите на МВР в Пловдив и Благоевград. Хиджев попадна зад решетките, след като арестуван пласьор, признал, че купил 1 кг хероин от Красимир Хиджев.

Последвали серия обиски и спецченгетата открили в хотела му сух канабис в модерна, подземна нарколаборатория, 1 кг хероин, везна и пособия за пакетирането му. 

В хотела му в с. Кулата в стая, зад гардероб, с двойно дъно и дупка в стената, се криел "ключът" към модерната лаборатория, базирана под земята. До нарколабораторията се стигало почти през лабиринт от дупки, които водят към подземията на хотела на Хиджеви. Намерената нарколаборатория била снабдена с най-модерните лампи и уреди за производството на сух канабис. 

Намерен е над 1 килограм сух канабис, приготвен за продажба. В дома му в санданското село Лешница е открит и 1 килограм хероин, хероин е намерен и в хотела му. Работата по обира и последващите разкрития на ченгетата продължава.