Арестуваха мъж в Кюстендил, издирван за наркотици в Турция

Общество
16:25 - 26 Септември 2022
1367
Арестуваха мъж в Кюстендил, издирван за наркотици в Турция

Задържан е мъж, обявен за международно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил. Мъжът е с осъдителна присъда, която е издадена в Турция за престъпление, свързано с наркотици.

Арестът е станал по време на Специализираната операция за противодействие на конвенционалната и икономическата престъпност, включително и на престъпления, свързани с изборните права на гражданите, стартира тази сутрин на територията на Кюстендилска област.

Действията се осъществиха от служители на ОДМВР – Кюстендил, районните управления в Кюстендил и Дупница, група „Специализирани сили за технически действия“ - Благоевград и жандармерийски части. В акцията бяха включени и представители на Инспекцията по труда, БАБХ и НАП.

В рамките на операцията са извършени проверки на 84 МПС и 104 лица. Връчени са 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство.

Инспектирани са общо 16 обекта – на територията на Кюстендил и Дупница. За различни констатирани нарушения - несъответствия в касовата наличност, упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите, търговията с акцизни стоки без разрешение, са съставени 16 акта, образувани са и 2 преписки.

За установени нарушения по ЗДвП са издадени 11 фиша и 4 акта, съставен е и един акт по ЗБДС.