Арестуваха мъж за кражба на творба на Банкси

Любопитно
12:58 - 24 Декември 2023
1634
Арестуваха мъж за кражба на творба на Банкси

Във Великобритания беше арестуван мъж по подозрение за кражба и нанасяне на щети на пътен знак, представляващ творба на известния уличен художник Банкси, съобщиха от лондонската полиция.

Произведението, което е червен знак "Стоп" с изрисувани върху него три военни дрона, беше видяно за първи път в петък  на ъгъла на главна улица в югоизточния квартал "Пекъм" в Лондон. По-късно обаче беше заснет мъж, който с резачка за болтове го сваля.

Полицията каза, че разследването продължава, задържаният мъж остава в ареста. "Знаем за споделени кадри, които показват премахването на знака“, казаха от полицията, добавяйки, че всеки, който има информация за инцидента или местонахождението на знака, трябва да се обади в полицията. Знакът беше премахнат, след като Банкси потвърди, че е оригинален, като публикува снимка в профила си в Instagram.

В събота следобед местен уличен художник постави своя собствена репродукция на изчезналото произведение на Банкси на мястото, като каза за Би Би Си, че изкуството е за всички.

Последователите на Банкси в Instagram масово тълкуват последната му работа като призив за прекратяване на огъня в Газа.