Арестуваха над 300 души за наркотрафик в Турция

Свят
13:20 - 14 Декември 2022
1851
Арестуваха над 300 души за наркотрафик в Турция

Турската полиция е предприела в сутрешните часове две мащабни операции в окръг Шанлъурфа в Югоизточна Турция. Едната е била срещу наркотрафика, а другата срещу производството на фалшив алкохол, съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу на пресконференция.

В операцията срещу наркотрафика под кодовото название“Изкореняване”, която се провежда за трети път в Шанлъурфа, са задържани над 300 души, посочи министърът. По думите му това е 27-ата поредна операция срещу наркотрафиканти и наркопласьори. Разследват се и връзките им с чужбина.

Според експерти през окръг Шанлъурфа минава един от основните маршрути на наркотрафика от изток на запад.

Турската полиция е предприела обиски на различни места, набелязани за производство на фалшив алкохол в Шанлъурфа в рамките на операцията под кодовото название ”Синджир 2“. В операцията са били задържани 176 души. Иззети са били хиляди литри фалшив алкохол, който те подготвяли да пласират за новогодишните празници.

„В двете операции в Шанлъурфа участват около 600 полицаи, безпилотен летателен апарат, хеликоптер, включително 21 кучета за разкриване на наркотици. Подготовката на операциите продължи около 4 месеца. Ще продължим борбата срещу наркотрафика и фалшивия алкохол във всички окръзи”, допълни министър Сойлу.