Арестуваха нападател над лекар

Младежът е придружавал майка си, която е била  приета по спешност

Новини
17:52 - 22 Март 2019
1677
Арестуваха нападател над лекар

Млад мъж е задържан за проявена агресия към лекар от спешното отделение в болницата ”Св. Пантелеймон” в Пловдив. Сигналът е получен около 17 часа в Първо РУ.  Той е подаден от дежурните в спешния кабинет, съобщи за Радио Пловдив управителят на болницата доц. Петко Недев. 

25 годишният младеж  е придружавал майка си, която е била  приета по спешност в здравното заведение. Той е отправял обиди и заплахи за физическа саморазправа към дежурния медик. 

По думите на доц. Недев жената е била докарана на носилка, с количка е превозена до кабинета, но  е отказала да легне за да бъде прегледана от лекар. 

Междувременно съпругът и синът ѝ започнали да обиждат, заплашват и да се карат с дежурния екип, което наложило да бъде повикана полиция. Той коментира, че веднага след инцидента е разговарял с лекарите и е готов да чуе и другата страна, но е категоричен, че подобно поведение към медици е недопустимо. Спрямо мъжа е взета 24-часова мярка за неотклонение. Образувано е бързо производство за хулиганска проява. Уведомена е прокуратурата. 

По-рано  през деня е бил установен пиян шофьор на линейка. Около 14.10 часа пътни полицаи посетили катастрофа с леки материални щети на ул. „Дилянка“. На място било установено, че специален автомобил на многопрофилна болница в града, управляван от 63-годишен мъж, ударил отзад извършващ ляв завой джип „Дачия“ с 34-годишен водач.

Двамата участници били тествани с дрегер за алкохол и апаратът отчел наличие на над 1,2 промила в кръвта на по-възрастния. Той е задържан за едно денонощие в Трето РУ, образувано е бързо производство.