Арестуваха ромския барон Начо, царят на имотната мафия

Бандата на мургавия аферист от „Малашевци” задигала апартаменти на възрастни хора с психически проблеми

Новини
14:36 - 03 Октомври 2019
8512
Арестуваха ромския барон Начо, царят на имотната мафия

Акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП, блокирала тази сутрин софийските квартали „Орландовци” и „Малашевци”, е била насочена срещу митичния ромски аферист Начо, некоронован цар на имотната мафия в циганските гета.

Както Lupa.bg съобщи по-рано днес, десетки антимафиоти обсадиха столичните ромски гета и тарашиха над 10 адреса. При акцията са арестувани петима души, занимаващи се с имотни измами, сред които и тарторът на бандата – Начо. Той живее на ул. „Жак Дюкло” №41, женен е и има две деца.

Групата на Начо е разследвана повече от 2 месеца, според оперативни данни задържаните са задигнали чрез измама над 10 апартамента, предимно на възрастни хора. Засега са установени 3 случая на откраднати имоти на престижни локации в София чрез различни измамни схеми.

Според данни от Специализираната прокуратура, ромската имотна мафия е слагала ръка върху жилищата на възрастни хора с психически проблеми, като е ползвала като подставени лица други роми. След това бандата продавала апартаментите на трети лица, като в схемата е замесен и столичен нотариус. Неговото име засега не е обявено.

При един от случаите на заграбено чуждо жилище, бандата на Начо държала в плен дълго време възрастен мъж, докато не им прехвърли имота си. Групата се е подготвяла да сложи ръка на нови три имота. Очаква се по-късно Специализираната прокуратура да изнесе подробности за операцията