Арестуваха шестима при акция в Ботевград

Проверени общо 248 души и 195 моторни превозни средства

Новини
13:39 - 13 Юни 2019
2602
Арестуваха шестима при акция в Ботевград

Шест души са задържани при специализирана полицейска операция на територията на община Ботевград. В хода на полицейските действия са проверени общо 248 души и 195 моторни превозни средства.

Полицейската операция е проведена на 12 юни между 12.00 и 20.00 часа на територията на община Ботевград. Тя е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението и е с участието на служители от криминална, охранителна, икономическа и пътна полиция към ОДМВР - София, колегите им от районното управление в града, служители на Дирекция „Жандармерия“ и представители на НАП и БАБХ.

В хода на полицейските действия са проверени общо 248 души и 195 моторни превозни средства. За констатирани различни нарушения са съставени общо 81 акта, от които 63 по Закона за движение по пътищата и 14 по Закона за българските лични документи. Съставените фишове са 35. Издирено е едно лице, обявено за общодържавно издирване. Задържани са шестима души. На осем граждани са съставени предупредителни протоколи.

Около 14.25 часа в с. Литаково е установен и задържан 33-годишен водач на лек автомобил „Фиат Пунто“, шофирал без съответното СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.

В с. Скравена, икономически полицаи от областната дирекция инспектирали магазин за хранителни стоки. В намиращо се в непосредствена близост до обекта помещение са открити и иззети 220 къса цигари без акцизен бандерол. Регистрирана е преписка по случая.

При съвместните проверки, извършени съвместно с представители на НАП, във връзка с констатирани редица нарушения по фискалната дисциплина /разлика в касовата наличност, липса на касова книга и др./ от данъчните инспектори са запечатани три обекта- два магазина за хранителни стоки и бистро в Ботевград.

Нередности са открити и при проверка, извършена съвместно с инспектори. От заведение за бързо хранене в града е иззето месо без документи за произход. Съставен е акт.