Арестуваха шофьори, хитруващи в аварийната лента на АМ "Тракия", причината обаче е друга

Топ
12:19 - 03 Август 2021
1534
Арестуваха шофьори, хитруващи в аварийната лента на АМ "Тракия", причината обаче е друга

Двама чужденци се озоваха в ареста, след като предложиха подкуп на пътен полицай от ОД МВР Пазарджик.

Случката се разиграла вчера сутринта в района на автомагистрала "Тракия". Служител на сектор "Пътна полиция", обслужващ района на аутобана, пътувал със служебен автомобил към зоната на пътнотранспортно произшествие. Той се движил с включена светлинна сигнализация на автомобила, за да окаже съдействие на колегите си за регулиране на движението, докато трае обработката на местопроизшествието.

Движейки се в създалата се тапа от леки и товарни возила, полицаят се натъкнал на два леки автомобила с чужди регистрации. Водачите им се движили в аварийната лента, опитвайки се да заобиколят тапата. Освен че това е забранено, по този начин те възпрепятствали движението на полицейския автомобил към мястото на катастрофата. Последвало спиране и на двете коли, чиито шофьори се оказали 45-годишен немски гражданин и 38-годишен австрийски гражданин. Униформеният предприел действие за съставяне на актове за установеното нарушение на правилата за движение по пътищата.

Тогава двамата подхвърлили една банкнота с номинал от 20 евро и две банкноти с номинал от 5 евро с надеждата да избегнат санкциите. Това още повече усложнило положението им, защото и двамата незабавно били задържани. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, а банкнотите са иззети, като веществено доказателство. Двамата чужденци прекарали денонощието в ареста на полицейското управление в Септември, а спрямо тях се водят досъдебни производства.