Арестуваха транс активист за сексуално насилие над тийнейджър

Извратенякът с нестандартна полова идентичност дори филмирал забавленията си с непълнолетното момче

Новини
16:39 - 11 Май 2022
1725
Арестуваха транс активист за сексуално насилие над тийнейджър

Известен транс активист, чиято „мъчителна история за дискриминация на базата на половата му идентичност” беше напоително представена в The New York Times, е изправен пред 16 обвинения за тежко престъпление, свързани със сексуално насилие и изнудване на тийнейджър.

36-годишният Карлос Артуро Апарисио Ернандес беше обвинен миналата седмица в тежко сексуално изнудване и шест обвинения за насилствена содомия като престъпления от първа степен плюс три обвинения за сексуално насилие, примамване на непълнолетен и пет обвинения за сексуална експлоатация на непълнолетен като второстепенни престъпления — всички свързани с насилието над тийнейджър през 2021 г.

През януари миналата година 15-годишната жертва приела молба за приятелство във Фейсбук от някого, представящ се за момиче на неговата възраст. Ернандес общува с момчето в продължение на няколко месеца и изгражда доверие, като в крайна сметка иска голи снимки от него.

След като получил снимките, Ернандес пожелал да се срещне с жертвата и го кани в дома си в Тейлърсвил, Юта.

След това Ернандес започнал да изнудва момчето с изпратените снимки, които е получил, докато са общували, преди да го нападне сексуално. Според съдебните документи Ернандес дори е записал сексуалното насилие.

Жертвата споделя пред полицията, че Ернандес му показал секс изображения на „много млади“ момичета.

След ареста Ернандес разказал на полицията, че е бил привлечен от непълнолетни още от малък. Споделил и че целта му да се срещне с момчето е била секс.

Според шерифския отдел на окръг Солт Лейк, Ернандес е бил регистриран като жена под законното си име, но е предоставил псевдоним — Raiza Daniela Aparicio Hernandez. Записан е и като гражданин на Ел Салвадор.

В момента Ернандес е в затвора в Солт Лейк Сити и очаква съдебен процес.

Видният транс активист е представен преди време в публикация на The New York Times. Във Вашингтон говори публично за правата на ЛГБТ мигрантите. В статията Ернандес е описан като „транссексуален активист за правата на човека“, който напусна Ел Салвадор през юни 2017 г.,

след като беше изправен пред тормоз и физическо нападение от полицията. Ернандес получава убежище в Съединените щати същата година и се установява в Лос Анджелис.

В родната си страна Ел Салвадор Ернандес е активист в общността на трансджендърите и член на борда на директорите на Asociacion Aspidh Acoiris Trans, политическа организация, която се застъпва за трансидентифициращите се мъже.

Високият му пост позволява на Ернандес да представлява ЛГБТ общността на различни събития, маршове, политически срещи и дори в Междуамериканския съд по правата на човека в Коста Рика, където Ернандес горещо лобира за закони за самоидентификация.

През февруари 2017 г. Ернандес е в компанията на Уго Мартинес, който по това време е министър на външните работи на Ел Салвадор