Арестуваха трима за обир на бензиностанция в Русе

Един от задържаните е 16-годишен

Крими
16:50 - 12 Март 2020
1252
Арестуваха трима за обир на бензиностанция в Русе

Русенската полиция е арестувала трима души за грабеж на бензиностанция в града. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.
 
От полицията припомнят, че при грабежа, извършен около 0.40 часа на 3 март в бензиностанция на бул. "Христо Ботев" - на изхода на Русе в посока Варна, влезли двама мъже, облечени с тъмни дрехи и с качулки на главите. Те заплашили служителката в обекта с побой, след което взели около 290 лева от оборота и избягали.
 
От полицията информират, че при състояла се наскоро спецоперация в няколко русенски квартала униформените служители намерили данни за евентуалните извършители на грабежа. Така били открити и арестувани двама русенци - на 16 и на 36 години, както и 20-годишен младеж от град Две могили. От полицията уточняват, че двамата пълнолетни са мъжете, които са били в бензиностанцията, а 16-годишният е изчаквал извън обекта и обсега на камерите.
 
От областната дирекция на МВР обясняват, че единият от арестуваните е издирван заради влязла в сила присъда. Досега той се укривал в различни населени места в страната.
 
Работата по случая продължава под ръководството на Русенската прокуратура.