Арестуваха участник във "Фермата"

Актуални новини
14:42 - 25 Февруари 2020 (обновена)
9953
Арестуваха участник във "Фермата"

Участник в 4-ия сезон на популярното риалити "Фермата" е бил арестуван за трафик на проститутки, научи Lupa.bg. 40-годишният Цветан Ангелов, който стана известен като първия участник в риалитито от ромски произход, е бил задържан в понеделник при акция на полицията. Оказа се, че Цецо е бил с европейска заповед за арест, издадена от немски съд, заради трафик на момичета в Германия.

Той от няколко години изнасял девойки във федералната република, които проституирали в бардаците. Проблемът е, че закона в Германия разрешава на момичетата да продават телата си, но забранява сводническата дейност. Според източник на Lupa.bg две от девойките, закарани от Цветан Ангелов в Германия, са били малтретирани и принуждавани да му отчитат до 70% от заработените суми.

Цветан Ангелов с дъщеря си

От МВР публикуваха официална позиция за задържането му: "При специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Издирване“, ГДНП е установен и задържан 40-годишен от София. Той е обявен за издирване в Шенгенската информационна система с европейска заповед за арест от 11 февруари 2020 г. от властите в Германия. Издирването му е във връзка с водено наказателно дело от съда в гр. Пирна за това, че 40-годишният, в съучастие с други лица, е извършил трафик на хора, като престъплението е извършено през 2018 г. на територията на ФР Германия. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, уведомени са  ВКП и СГП, относно предприемане на необходимите мерки съгласно Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест".