Арестуваха украинец, издирван с червена бюлетина от Интерпол на летище „Бургас“

54-годишният Володимир М. е пристигнал с полет от Виена

Общество
15:20 - 06 Септември 2024
2302
Арестуваха украинец, издирван с червена бюлетина от Интерпол на летище „Бургас“

Украинец, издирван с червена бюлетина от Интерпол, е задържан късно снощи на летище „Бургас“.

54-годишният Володимир М. е пристигнал с полет от Виена. При преминаването на граничния контрол той е "светнал" в червено. Незабавно е арестуван и отведен в следствения арест. Утре или най-късно в понеделник ще се гледа мярката му за неотклонение.

Казусът украинец е малко сложен, тъй като се оказва, че той е търсен заради предполагаеми престъпления в Русия, извършени преди повече от 10 години.

Предвид геополитическата обстановка, украинският гражданин едва ли ще бъде екстрадиран в Москва, смятат наблюдатели на съдебните процеси. Още повече, че има десетки случаи - и от съдилища в Бургас, и от Варна, които най-често разглеждат подобни казуси.

По информация на Флагман.бг Володимир М. в последните години живял във Виена. Австрийските власти веднъж са го арестували, но съдът отказал екстрадация. Вероятно успокоен, че може да се движи свободно в ЕС, той е предприел пътуването до България, което се очертава да му осигури известен престой зад решетките.

Руските власти го обвиняват в серия от престъпления – предимно от финансов характер. По искането е приложено и решение на съд с влязла в сила ефективна присъда.