Арестуваха въоръжен мъж до сградата на американския Сенат

САЩ
12:05 - 08 Ноември 2023
1696
Арестуваха въоръжен мъж до сградата на американския Сенат

Полицейски служители, които охраняват Капитолия във Вашингтон, са арестували въоръжен мъж в близост до сграда на американския Сенат, предаде ДПА.

Малко след 12:30 ч. местно време полицията е получила сигнал за лице с огнестрелно оръжие, забелязано в парка край гара "Юниън". Веднага след това на мястото са пристигнали полицейски автомобили и районът е бил отцепен. 

Служителите на реда са открили нарушителя, който е идентифициран като 21-годишен мъж от Атланта на име Ахмир Лавон Мерел. Той е вървял бавно в посока към гарата с оръжие в ръце. Началникът на капитолийската полиция Джей Томас Менджър каза, че Мерел не се е подчинил на заповедта да спре и да хвърли оръжието си, което е наложило използването на сила. Един от полицейските служители е съборил мъжа и той е паднал върху оръжието си, "което изглежда е полуавтоматично". По-късно мъжът е бил откаран в болница, а полицаи са претърсили чантата, която Мерел е носил със себе си. 

"От момента, в който бе получена информацията за въоръжено лице в парка, до задържането му минаха около три минути", каза Менджър. 

Все още не е ясно защо Мерел е се е появил въоръжен на територията на Капитолия, но според разследващи е възможно той е имал "психични проблеми".  Лицето има регистрация в полицията за сексуални посегателства.