Арестуван: Каскадьор от Перник язди нелегално АТВ

Крими
12:27 - 07 Юни 2023
1971
Арестуван: Каскадьор от Перник язди нелегално АТВ

Млад перничанин се изправя пред правосъдието за управление на нерегистрирано моторно превозно средство и противозаконно осуетяване на работата на полицейските власти. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Случаят е от 5 май т.г., когато на ул. "Софийско шосе" в миньорския град e спрян за проверка 22-годишен жител управлявал АТВ. Органите на реда установяват, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Водачът му се опитал да осуети проверката, отказал да представи документи и отправил заплахи към полицаите.

Впоследствие извадил и нож, след което избягал. По-късно е задържан. Младият мъж е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 и 270, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава съвместно с прокуратурата. 

През февруари т.г. 23-годишен жител на съседната община Брезник също бе установен да управлява нерегистрирано АТВ с неустановени номера на рамата и двигателя. Младежът бе задържан за 24 часа с полицейска мярка и срещу него бе започнато бързо производство.