Арестуваният мексиканец: Аз, убиец? Цирков актьор съм

Куриози
19:29 - 17 Февруари 2022
5953
Арестуваният мексиканец: Аз, убиец? Цирков актьор съм

33-годишният ММА боец от Хасково Тургай Сали, който беше прострелян смъртоносно в неделя, е казал приживе на разследващите, че убийството му е поръчано от някого, изтърпяващ присъда в Гърция.

Това стана ясно на днешното заседание в хасковския съд, на което обвиняемият 42-годишен мексиканец Виктор Омар беше оставен в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Според разследващите Виктор е наел кола от Кърджали, оглеждал е жилището на хасковлията и го е прострелял с пистолет. В автомобила на чужденеца са открити гилзи, които съвпадат с извадените проектили от тялото на Тургай.

Виктор Омар бе доведен в съда с белезници и синджири на краката, като беше пазен от десетина служители на "Съдебна охрана", а някои от тях бяха с бронирани жилетки, предава Haskovo.net.

По време на съдебното заседание 42-годишният чужденец заяви, че не е осъждан. Отрече да е извършил престъплението. Каза, че е цирков артист, а в България дошъл заради жена на име Касандра, с която бил в хотела в София, където е и задържан.

"Защо ме държат тук? Аз не съм убиец. Защото съм мексиканец, затова ли ме държат?", говореше чужденецът на испански език. Думите му бяха преведени от преводач на български.

Прокурорът по делото Цвета Пазаитова заяви по време на заседанието, че обвиняемият е пребивавал в Гърция, където е лежал в затвор за трафик на хора и поправка на документи, но е освободен през есента на 2021 година. Тя заяви, че за убийството на хасковлията е налице планирана дейност, но тепърва ще се изяснява мотивът.  Държавният обвинител пледира Виктор Омар да бъде оставен в ареста до започване на наказателното дело срещу него.

Служебният защитник на обвиняемия - адвокат Кирил Кирев заяви, че у обвиняемия не е намерен нито един предмет. Пред юриста Виктор заявил, че е бил натопен за престъплението.

Казал на адвоката, че е дошъл от Гърция, където работел кат цирков артист. Обяснил, че влязъл с автобус в България през Северна Македония заедно със свой приятел - българин, който го развеждал в страната ни. По думите на чужденеца, приятелят му е съдействал да наеме кола, намерил му и хотел. Адвокатът поиска по-лека мярка за клиента си.

В крайна сметка съдия Петкова прецени, че Виктор Омар трябва да остане в ареста. Според нея има достатъчно доказателства, че именно той е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. В тази посока е заключението на извършената видеотехническа експертиза за идентификация на лица.

Наетият от него лек автомобил Рено е бил засечен до местопрестъплението от камери. От разпитите на свидетели ставало ясно, че убийството е било поръчано от човек, изтърпяващ наказание в Гърция, познат на Виктор. Това заявил приживе и Тургай.

Определението на хасковския съд полежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив. За престъплението законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.