Арестуваният президентски съветник: Чувствам се перфектно! (СНИМКИ)

Актуални новини
10:52 - 10 Юли 2020
2763
Арестуваният президентски съветник: Чувствам се перфектно! (СНИМКИ)

Идеално, перфектно се чувствам. Това каза съветникът на президента по сигурността и отбраната Илия Милушев, който беше докаран във Военна прокуратура. В ръката си той държеше жълта торбичка "Билла". Адвокатката му каза, че са информирани, че днес ще бъде привлечен в качеството на обвиняем. 

Милушев бе задържан в четвъртък за 24 часа заради разследване за разгласяване на държавна тайна. По-късно от ДАНС отнеха достъпа му до класифицирана информация.

Първоначално Милушев бе разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”.

Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация вчера.  

Снимки: Агнес Методиева