Армани насърчи звездите да рециклират

Италианския дизайнер призова известните личности да спрат да носят дрехите си само веднъж

Новини
16:57 - 22 Декември 2020
2250
Армани насърчи звездите да рециклират

Джорджо Армани призова известните личности да спрат да носят дрехите си само веднъж, за да намалят количествата на своя отпечатък към емисиите от въглероден диоксид. Според италианския дизайнер нерециклирането на дрехите е напразно захвърляне на уменията и труда на дизайнерите и затова звездите трябва да се замислят.

По този повод 86-годишният моден законодател представи актуализация на промените, които неговата марка прави, част от които включват забавяне и намаляване на продукцията и търсене на устойчиви материали.

„Това е тема, към която отдавна изпитвам страст и отдаденост, и то не само в контекста на настоящия, изключително проблемен климат.“, заяви Армани в интервю за изданието WWD.

Според него прекомерното излишно производство и свръх консумативната култура, в която живеем, поставят под въпрос стойността на собствената му работа и начин да се избегне всичко това е чрез „намаляването на обхвата във всички линии, като например сливането на предварителни колекции и модни ревюта и свързването на мъжките и дамските колекции в шоуто“.

По-рано тази година Армани реши да помогне за изхранването и на нуждаещите се и да предложи подкрепа чрез дарения на местни благотворителни организации. „

Предпочетох да предлагам топли ястия на нуждаещите се, защото това, през което преминава светът ни сега, доведе до голяма бедност, която не ме оставя спокоен.“, сподели още той.