Арменци радват София с уникален спектакъл (СНИМКИ)

Актуални новини
11:09 - 23 Март 2023
3287
Арменци радват София с уникален спектакъл (СНИМКИ)

Арменски танцьори ще зарадват София с уникално шоу, съобщи пред Lupa.bg пиарът Ани Халваджиян. Tанцовият спектакъл "Два Дома" е историята на един народ, милиони съдби,  на заветите, наследени от  дедите и благодарност за това, че в България арменците откриват топлина и  втори дом!

Нова  родина, където  могат да разказват и  предават от векове насам своята история за следващите поколения. За първи път най-добрите пловдивски състави гостуват в столицата! Двучасовото шоу е подготвено от младежите с много ентусиазъм и вдъхновение,  и ще представи пред софийската публика уникалните арменски танци  с техните впечатляващи акробатични елементи.

Датата и мястото са 29.04.2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян,  извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в  България.

"Два Дома" е с участието на танцови състави Астхигнер, Йеразанк и Нърени, както и вокална група Зартонк към AGBU Plovdiv,  по покана на Координационен Съвет на арменските организации в София и със съдействието  на Църковно настоятелство към Арменска Църква София и Арменски танцов състав "Наири", както и с подкрепата на Община Пловдив.

Стойността на всеки билет ( 15 лв.) е дарение за развитието на арменските танцовите  състави  и в частност, за участието на деца и младежи от арменски произход в културно-образователни програми в страната и чужбина.

За информация и контакт Hripsime Roupen Nourikian - 0888223922