Арменският премиер: Не сме съюзници на Русия във войната

Русия
14:14 - 02 Юни 2023
1817
Арменският премиер: Не сме съюзници на Русия във войната

Арменският премиер Никол Пашинян заяви, че държавата му не подкрепя нито една от страните във войната на Русия срещу Украйна.

"Във войната с Украйна ние не сме съюзници на Русия. И нашето възприемане на тази война, на този конфликт е тревожно, защото той пряко засяга всички наши отношения", каза Пашинян в интервю за СиЕнЕн нюз.

"На Запад забелязват, че сме съюзник на Русия, те го забелязват повече. В Русия виждат, че ние не сме техни съюзници в тази война. А се оказва, че не сме съюзници на никого, което означава, че сме уязвими", смята арменският премиер.

Според него колкото по-сложна е ситуацията, толкова по-малки са шансовете за избягване заемането на страна в конфликти. "Избягваме не защото нямаме мнение за ситуацията, а защото имаме притеснения за справянето с други проблеми", аргументира се Пашинян.

Вероятно става въпрос за ситуацията в Нагорни Карабах - спорната територия с Азербайджан, където напрежението не може да бъде потушено. Все още няма договорен проект за мир, който Ереван да подпише с Баку.