Армия адвокати пази циганина, прегазил две жени

Марин Марковски води защитата на Алекс Димов, отнел два живота с мерцедеса си

Актуални новини
18:43 - 14 Януари 2020
3464
Армия адвокати пази циганина, прегазил две жени

Цяла армия адвокати е наета да пази циганина Алекс Димов, който през 2018 г. навръх Задушница прегази с мерцедеса си две жени.

В 10 часа в сряда в Окръжен съд - Бургас ще стартира процесът срещу джигита от Карнобат.

Ако бъде признат за виновен, ромът може да влезе в килия до 15 години. Заради опасността да остане за дълго зад решетките, семейството на Алекс, му е наело цяла армия от адвокати, научи Флагман.бг. Ариергардът води популярният столичен адвокат Марин Марковски, който извади Алекс от ареста преди година.

В защитата ще се включат още адвокат Красимир Кацарски от Бургас и Емануил Бастрев от Благоевградската адвокатска колегия.

Интересно ще е каква защитна версия ще предприемат тримата юристи. При гледането на мярката за неотклонение в Апелативния съд на Бургас преди година, Марин Марковски изтъкна, че една от възможните причини за катастрофата е „лошото състояние“ на ул.”Петър Берон“ – имало дупка, в която се ударил мерцедесът на циганина, а след това забил в двете жени. Друг аргумент е авария в автомобила на Алекс, заради която той загубил управление.

Според неофициална информация на Флагман.бг прокуратурата ще пледира за най-тежкото наказание, предвидено в чл.343, ал.3 от Наказателния кодекс.

Докадчик по делото е съдия Ангел Гагашев, който преди година прояви смелост и постанови безпрецедентна 17-годишна присъда за Владимир Колев, премазал пиян с колата си Ивелин Дуков от Царево.