Армията побесня: Боядисаха Военния университет в циклама

Бъдещи офицери берат срам пред цяла България заради "гейския цвят"

Общество
16:48 - 31 Октомври 2019
10928
Армията побесня: Боядисаха Военния университет в циклама

Скандален ремонт на Националния военен университет "Васил Левски" в старопрестолната столица вдигна на крака цялата армия. По информация на Lupa.bg от канцеларията на военния министър Красимир Каракачанов са започнали проверка във връзка с нелепото боядисване на оградата при парадния вход на висшето учебно заведение, както и за цялата документация по обществената поръчка за строително-монтажните работи. 

Преди няколко дни оградата на НВУ цъфна в изключително нехарактерния цвят за армията ни - цикламен, и възбуди недоброжелателни коментари от войниците и бъдещи офицери. Мнозина от тях се оплакаха по социалните мрежи, че вече им се подиграват заради магентата и дори им лепнали прякор - "от лилавия батальон". "Чувстваме се не като възпитаници на най-реномираното военно учебно заведение в страната, а като участници в Прайд", коментират възмутени те. 

От НВУ "Васил Левски" не пожелаха да коментират казуса пред репортер на Lupa.bg с мотива, че работното време на ръководството е изтекло преди 16,30 часа. Полковник Иван Маламов е началник на ВУЗ-а от 15 август тази година. На 9 юли университетът е обявил обществена поръчка за общо 3 ремонта на сградите си за около 200 000 лева. По информация на курсанти идеята била цялата сграда да се пребоядиса в тъмнолилаво, какъвто е символът на Велико Търново, но грешка на майсторите при грундирането променило цвета на циклама.