Арсенал докосва Топ 4 след късен обрат срещу Уулвс

Артилеристите изоставаха до 82-ата минута, но успяха да грабнат пълния комплект точки в последната секунда

Спорт
10:56 - 25 Февруари 2022
1241
Арсенал докосва Топ 4 след късен обрат срещу Уулвс

Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:1 в отложен мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Артилеристите изоставаха до 82-ата минута, но успяха да се доберат до пълен обрат в последната секунда. Така топчиите се доближиха много то място в топ 4 с 45 точки от 24 мача, като на практика отказаха „вълците“ да търсят класиране в зона „Шампионска лига“, тъй като остават с 40 точки от 25 мача.

Уулвс започна много силно срещата, като достигна до гол в 7-ата минута. Ромен Саис успя да се разпише във вратата на „топчиите“, но ВАР видя, че има засада на мароканеца и отмени попадението. Четири минути по-късно нямаше какво да спре „вълците“ да поведат с 1:0. Груба грешка на Габриел Магаляеш позволи на Хи-Чак Хуан да излезе очи в очи с Рамсдейл и да реализира.

В 35-ата минута Арсенал опита да отговори на предизвикателството, но неуспешно. Александър Лаказет даде страхотен пас към Габриел Мартинели. Младият бразилец стреля опасно, но топката профуча на сантиметри от гредата. Уулвърхемптън достигна до шанс в самия край на първата част, но Хименес стреля в аут.

Арсенал започна лежерно втората част, но успя да натисне в заключителните минути. В 72-ата Александър Лаказет получи добро подаване в наказателното поле. Той имаше цялото време на света да си нагласи удобно топката и да стреля, но Жозе Са отказа французина.

Седем минути по-късно прошка нямаше и Арсенал все пак достигна до изравнително попадение. Еди Нкетия показа страхотен поглед върху играта и изведе Никола Пепе на отлична позиция, а националът на Кот д‘Ивоар не сбърка – 1:1.

Дълбоко в добавеното време Арсенал успя да стигне до победата по много драматичен начин. След многоходова комбинация, при която Сака, Пепе, Йодегор и Лаказет си размениха подавания, французинът стреля, Жозе Са отби топката, но намесата му не бе достатъчна и той си вкара автогол, с който бе оформено крайното 2:1 в полза на домакините.