Арсенал мачка, Форест потъва

Артилеристите вкараха пет на своя противник

Спорт
18:42 - 30 Октомври 2022
2155
Арсенал мачка, Форест потъва

След като победната серия на Арсенал бе спряна от Саутхамптън преди седмица, лондончани отговориха подобащо. Отборът на Микел Артета разби Нотингам с 5:0 и се върна на върха на класирането.

Габриел Мартинели откри резултата в петата минута, а другите четири попадения паднаха след почивката. Рийс Нелсън, който влезе на мястото на контузилия се Букайо Сака, се разписа на два пъти в началото на второто полувреме. Томас Партей вкара в 57-ата минута, а капитанът Мартин Йодегор завърши головото шоу с попадение в 78-ата минута.

Срещата започна отлично за “артилеристите” и те откриха резултата още в петата минута. Центриране на Сака бе засечено с глава от Мартинели, който отлично насочи топката. Арсенал доминираше и пред вратата на гостите често имаше опасни ситуации. Лоша новина за домакините дойде в 17-ата минута, когато Сака падна лошо след сблъсък с Лоди. Той напусна терена 10 минути по-късно и бе заменен от Нелсън.

Лондончани бяха близо до втори гол в 20-ата минута, когато Лори изчисти от голлинията след удар на Мартинели, а Сака стреля над вратата при добавката. Тимът на Артета продължи да има предимство, но към края на полувремето намали темпото. Две минути преди почивката Форест имаше отлична възможност да изравни след грешка Габриел Магаляеш. Ударът на Лингард обаче бе блокиран от Бен Уайт. Секунди по-късно Рамсдейл трябваше да се намества.

Арсенал стартира на високо темпо втората част и бързо стигна до втори гол. След добра комбинаци Нелсън стреля, Хендерсън отрази, но топката се върна при него и втория път той не сбърка. Четири минути по-късно Нелсън отбеляза второто си попадение в мача след поредната прекрасна комбинация, минала през Мартинели, Жезус и Йодегор. Нотингам не успяваше да се справи с атаките на съперника и в 57-ата минута Партей направи резултата 4:0 с красив удар от границата на наказателното поле.

“Топчиите” се забавляваха, а Хендерсън попречи на Жезус да се разпише. Домакините не намалиха много темпото, въпреки че бяха извършени смени. Вратарят на Форест отново спря Жезус, а малко по-късно бразилецът отново не успя да порази вратата. Той обаче за пореден път бе изключително полезен и направи втората си асистенция в мача в 78-ата минута, когато намери Йодегор в наказателното поле, а капинанът на Арсенал заби топката в мрежата.