Арт театър на "Шипка" кани на Седмица на любовта и виното

Празничният репертоар се открива с "Музикално пътешествие", а на 10 февруари предстои 50-ят юбилеен спектакъл на "Господин, Сеньор, Дон Жуан"

Топ
11:11 - 02 Февруари 2024
2943
Арт театър на "Шипка" кани на Седмица на любовта и виното

Празнична арт седмица, посветена на любовта и виното, организира от 6 до 10 февруари Арт театърът на "Шипка" 34. Трупата начело с основателката и директор на театъра актрисата Милена Червенкова ще представи любими спектакли от репертоара си - сутрините са посветени на децата, а вечерните представления са за възрастни. 

Арт маратонът започва на 6 февруари от 19,30 ч. с "Шоу за приятели", като епизодът му се казва "Музикално пътешествие". В тази програма, която се прави вече пета година, се канят интересни личности, които също са част от спектакъла.

Актьорите ще пеят на десет езика и ще направят своеобразна обиколка на света. В шоуто участват прекрасните певци, които вече са и артисти в Арт театър - Атанас Палюшев и Мариела Филева. На пианото ще свири младият пианист и композитор Марио Йоцов, а Милена Червенкова, която е и конферансие, се включва на английски и на руски.

Режисьорът Камен Коев и Милена Червенкова

"Финита ЛИ комедия?!" ще бъде представена на 7 февруари от 19 ч. Автор на пиесата е Сергей Литвиненко, драматург и съосновател на Арт театър. Той написва тази пиеса преди 22 години, която звучи абсолютно актуално, все едно е писана днес.

Гениалният му ход е, че той взима героите от комедия дел арте Пиеро, Арлекин, Коломбина и Малвина и с вълшебната машина на времето ги пренася от XVI до XXI в. Оказва се, че много неща не са се променили оттогава. И днес има любовни триъгълници и политически сатирикон. Режисьор на постановката е Камен Коев.

На 8 февруари, от 19 ч. зрителите може да гледат "Драскотини от дъжда" от Яна Добрева. Постановката е на руско-френския режисьор проф. Александър Великовский, с когото Арт театър работи от дълги години.

Малките зрители могат да гледат също на 8-и от 11 ч. "Любовта към трите портокала" под режисурата на Камен Коев, който е в репертоара на Арт театър вече 15 години. Спектакълът е в стил комедия дел арте по сценария на Карло Гоци. Той е подходящ за деца от 4 до 104 г., защото и възрастният зрител много се забавлява и радва на историята.

Следващото детско представление е на 9 февруари от 11 ч. - "Принцесата и Свинарят" по приказката на Андерсен, чудесен авторски спектакъл на Марияна Коева, която е режисьор и сценограф, и костюмограф. Сега Тони Христова играе ролята на Принцесата, в ролята на Свинарят е Денис Хаят, който също скоро се присъединява към трупата на Арт театър.

На 10 февруари от 19 ч. предстои 50-ят юбилеен спектакъл на "Господин, Сеньор, Дон Жуан" под режисурата на проф. Александър Великовский. И сега ще бъде спазена старата традиция на Арт театър - актьорите и зрителите да се срещнат и разговарят на чаша хубаво вино след представленията, да споделят впечатленията си и да приветстват лично артистите за добрата им игра.

Всеки зрител на Арт театър срещу своя билет получава 20% отстъпка от сметката си в известна верига ресторанти.

Преди 32 години заедно с драматурга Сергей Литвиненко и актьора Георги Златарев Милена Червенкова основава независимата театрална трупа – Арт театър, която съществува и до днес. Театърът не разчита на държавна или общинска субсидия, а се издържа само от приходи от билети.

Арт театър има над 50 постановки, изиграни над 2000 пъти в София, страната и чужбина. Гостувал е три пъти в Москва и на Световния театрален фестивал в Авиньон, Франция, където триумфира през 2005 г. със спектакъла „Кучета“. По идея на Милена Червенкова представлението е подготвено и изиграно изцяло на френски език. Вече 32 години Милена Червенкова успешно продуцира и ръководи една от малкото независими театрални трупи в България, издържали проверката на времето.