Аржентина бие, плюят Меси (ВИДЕО)

Гаучосите напредват към Световното първенство без загубена точка и без допуснат гол

Спорт
11:57 - 13 Октомври 2023
2549
Аржентина бие, плюят Меси (ВИДЕО)

Световният шампион Аржентина не допусна грешна стъпка и в третия си мач от квалификациите за Мондиал 2026. "Гаучосите" се наложиха над Парагвай с 1:0 и събраха пълен актив от 9 точки, като още не са получили попадение във вратата си.

Точен за минималния успех на "Монументал" в Буенос Айрес беше капитанът Николас Отаменди още в 3-ата минута.

Селекционерът на "албиселесте" Лионел Скалони остави Лионел Меси на пейката. Звездата на домакините доскоро се възстановяваше от контузия и не е готов за 90 минути. Той се появи на терена малко след началото на второто полувреме и на два пъти уцели гредите.

Аржентина има 9 точки и голова разлика 5:0, с които оглавява таблицата. Парагвай пък е само с една точка след три изиграни мача и е един от двата отбора без отбелязано попадение до момента.

По време на двубоя футболистът на Интер Маями и Антонио Сарабия си размениха реплики, след което Меси се обърна с гръб, а парагваецът използва момента и го наплю.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pt" dir="ltr">Atacante paraguaio, Tonny Sanabria simplesmente cuspiu em Messi, durante a partida entre Argentina x Paraguai. <br><br>???? Reprodução <a href="https://t.co/4uNQxEz8bl">pic.twitter.com/4uNQxEz8bl</a></p>&mdash; Rádio Craque Neto (@radiocraqueneto) <a href="https://twitter.com/radiocraqueneto/status/1712635428384260607?ref_src=twsrc%5Etfw">October 13, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>