Асен Блатечки отива в затвора

Нов крими сериал - "Клетката" тръгва в ефира на Нова телевизия през септември

Култура
09:45 - 14 Август 2023
9631
Асен Блатечки отива в затвора

Лошото момче на българското кино Асен Блатечки влиза в затвора. Само че не, защото е извършил престъпение. Това ще се случи в най-новия крими сериал „Клетка“. Това е първият филмов проект на затворническа тематика у нас, който от септември ще се излъчва по Нова телевизия. А в една от главните роли влиза именно Блатечки, на когото ще партнират също и Гергана Данданова и Мартин Димитров.

Сюжетната линия на филма проследява драматичната съдба на една силна и смела жена, изправена пред тежка морална дилема, в опит да спаси детето си. Ужасяващ инцидент бележи завръзката на историята и преобръща живота на главните герои, поставяйки ги пред непосилни препятствия и напрегнати обрати.

На фона на личната и семейна трагедия, „Клетката“ е разказ за силата на духа и втория шанс. Поредицата засяга актуални обществени теми от родната действителност, сред които битката на малкия човек срещу корумпирана система, която превръща честни хора в престъпници.

Повдигнат е също въпросът за борбата за запазване на достойнство в материалния свят, в който справедливостта винаги е на страната на парите. Освен че пресъздава тежките условия в затворите, сериалът е и метафора за вътрешната клетка, в която понякога живеем.

Продуцент и автор на идеята е Краси Ванков с компанията си „Hidalgo Productions“, която стои зад успеха на криминалната драма „Братя“. Режисьори на лентата са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката.

В основния каст зрителите ще видят още: Жаклин Дочева, Явор Ралинов, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева, а също и новите открития за телевизионния екран - младите и талантливи актьори Маргарита Лъчезарова и Иван Горанов.

Сценарият на сериала е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.