Асен Генов: Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората

"Ваканция се взима тогава, когато си свършил работа", категоричен бе той

Политика
12:07 - 25 Юли 2024
1510
Асен Генов: Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората

"Сегашното състояние на политическия живот в страната е резултат на безидейността и безсилието на депутатите. За каква ваканция става дума, такова решение ще засили отвращението на хората."
 
Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS журналистът и блогър Асен Генов във връзка с предложението на НС да излезе в лятна почивка.

Политологът Цветанка Андреева на свой ред отбеляза, че парламентът не се разпуска и може да бъде свикван, ако е необходимо. Според нея обаче НС така или иначе не работи успешно.

Генов посочи, че не става дума да се отнема правото на народните представители да почиват, но ваканция, на фона на нуждата на държавата от управление, е нелепо. "Ваканция се взима тогава, когато си свършил работа", категоричен бе той.

Анализаторите коментираха и европейския доклад за върховенството на правото. Андреева изтъкна, че документът отчита успехите на мнозинството в предходните парламенти. Генов е на мнение, че е необходима усилена работа в НС, а не популистки действия и говорене, което да ни обяснява колко лошо живеем.