Асен и Сибина Григорови: Лили Иванова е глупава певица

Семейството отправиха остър коментар по повод концерта на легендата от Кубрат в Народния театър в петък

Изповеди
14:29 - 25 Май 2023
44144
Асен и Сибина Григорови: Лили Иванова е глупава певица

В подкаста си „Животът и други неща“ Асен и Сибина Григорови отправиха остър коментар по повод концерта на Лили Иванова в Народния театър в петък. Те изразяват възмущение от „първия балкон“, на който се видяха бивши президенти, посланици и други, като най-голямо впечатление направи всъщност почетният председател Ахмед Доган. Неговата фигура не бе толкова обсъждана, колкото самата Лили Иванова и как е успяла да събере 800 човека на концерта си.

„Тая Лили Иванова се притеснявам, че аз като съм се родил тя е била певица, вече вървя по надолнището на живота, ще умра и тя ще остане след мен да пее и Доган да ѝ ходи на концертите“, заяви Асен Григоров.

На свой ред Сибина допълва: „Хубаво е, че тя е певица, но тя е много глупава певица“. Причините - снимала се с Борисов преди изборите, а биография ѝ писали Карбовски и Валерия Велева. Отбелязва, че това е първото неполитическо събитие, на което се появява Доган, а в едно кьоше била видяла Цончо Ганев от „Възраждане“ да си говори с Мустафа Карадайъ от ДПС.

„Нито един косъм от комунистическата символика не е паднал, поддържаше се Ванга, тя Лили Иванова е Ванга на българската естрада. Жената умря преди 15 години, но до ден днешен се цитира. Това е образа на комунистическия окултизъм, произвежда се една звезда“, смята Асен Григоров, като Сибина му припомня за звездата Васил Найденов. Григоров обаче не е съвсем съгласен и пояснява, че певецът не е от ранга на Лили Иванова „в ченгесарската митология“, пише tribune.bg.

„Освен това Лили Иванова не е нищо особено като певица, това са някакви естрадни шлагери. Хора твърдят, че е плагиатствала от френски песни“, казва още Григоров.

Двамата журналисти засегнаха и възрастта на Лили Иванова, като Григоров сравни певицата с Гандалф от „Властелинът на пръстените“. Хората, които посещавали концертите на певицата, пък били такива, които не искат да излязат от комунизма и по един или друг начин още си живеят в него. Концертът ѝ пък носел усещане за 1970 година.