Асен Василев : „ Колата ” я карахме ние, а не ГЕРБ . Може да се е движела криво...

Според съпредседателя на ПП-ДБ съвместно управление с партията на Бойко Борисов е било ежедневна битка

Новини
19:12 - 19 Май 2024
8889
Асен Василев: „Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела криво...

По време на предизборната кампания хората ни питат много истински въпроси - накъде ще върви България и как ще продължим пътя ѝ към Европа. Това заяви по НОВА съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

Според него няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО, при която загина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият инцидент, за съжаление вероятно няма да е последният. Катастрофите не подбират партийни цветове, такива неща се случват”, коментира Василев.

Той обясни какво ще се случи на извънредното заседание на парламента във вторник, което инициираха от ПП-ДБ. „Ще вземем решение, което да задължи правителството да увеличи пенсиите с точно толкова, колкото пише в Бюджета – с 11%”, посочи бившият финансов министър.

„Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела криво, но го правеше към Европа”, подчерта Асен Василев. По думите му съвместно управление с партията на Бойко Борисов е било ежедневна битка. „Не сме "изпрали" Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че плановете им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател”, каза съпредседателят на ПП-ДБ.