Асен Василев: Инфлацията в момента е 2,5%

България е с най-нисък дълг към БВП в целия ЕС, заяви бившият финансов министър

Новини
12:08 - 24 Юли 2024
1010
Асен Василев: Инфлацията в момента е 2,5%

В момента инфлацията е 2.5%. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев. "България с най-нисък дълг към БВП в целия Европейски съюз", заяви Василев. 

Той коментира и обвиненията в корупция към ПП-ДБ от страна на Делян Пеевски. 

"Изказванията за корупция на Делян Пеевски са евтина чалгаризирана предизборна кампания. Ако имаше един грам корупция, ако имаше една стотинка, която е отишла настрани, прокуратурата, службите и ДАНС щяха да ги открият", каза Василев.

"Единственият начин да имаме устойчиво правителство и нормална среда, в която да се развива бизнеса и да растат доходите на българите, е това законодателство да бъде прието", подчерта той.

"Петя Банкова е в ареста, защото е повишила в длъжност 18 човека. Няма повдигнати обвинения за корупция или контрабанда", така съпредседателят на ПП-ДБ отговори на въпрос защо Петя Банкова е в ареста. 

Днес Пеевски заяви, че е изпратил до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада на временната комисия за митниците, тъй като разбрал, че не е изпратен на органите. "Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари.", каза той.

"Пеевски е изпратил един доклад на 3 месеца до всички институции. Това е един изключително нескопосан метод да се опита да прикрие проблемите, които има в ДПС, скандала и раздора вътре. И второ - това, че той беше привикан за изслушване в комисията за Нотариуса и 8-те джуджета", така шефът на групата на ПП-ДБ Николай Денков коментира изпратения доклад в прокуратурата.