Асен Василев обяви 760 млн. лева допълнителни приходи

За момента няма очаквания да има допълнителни разходи, извън тези, които бяха приети на комисия, допълни вицепремиерът

Политика
21:58 - 29 Юни 2022
2242
Асен Василев обяви 760 млн. лева допълнителни приходи

760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи спрямо това, което беше изчислено от Министерство на финансите, това заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев.
 
„Тези допълнителни приходи, срещу които са заложени и много разходи, са над това, което министерството предвижда със 760 млн. При много неблагоприятно икономическо развитие и много висока инфлация от септември натам, през последните 3 месеца на годината, е възможно част от тези приходи да бъдат реализирани. Мисля, че всички ще бъдат реализирани. Ако се види, че приходите не се реализират, е възможно да се налагат ограничения на различните министерства и ведомства, така че те да имат по-малки лимити от това, което е предвидено в бюджета с цел да не се наруши бюджетното салдо. Това е правено предишни години“, посочи той.

„Приходната част вече мина на второ гласуване в зала, минаха и обсъжданията по разходната част“, обясни министърът в оставка.

 „За момента няма очаквания да има допълнителни разходи, извън тези, които бяха приети на комисия“, допълни Асен Василев.