Асен Василев остър: Съдът да изчисти ГЕРБ

Невъзможно е да има коалиционно правителство между ПП и тази партия, категоричен е вицепремиерът в оставка

Личности
19:14 - 14 Юли 2022
8215
Асен Василев остър: Съдът да изчисти ГЕРБ

Невъзможно е да има коалиционно правителство между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, ако се стигне до предсрочни избори, заяви в интервю за "Капитал" вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.

"Това за нас означава да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, срещу което ние влязохме в политиката, за да се борим", заяви Василев.

В деня, в който ГЕРБ върнаха мандата за съставяне на правителство, Асен Василев коментира политическата ситуация в страната, шансовете за съставяне на правителство с третия мандат и какви са възможностите за съставяне на правителство, ако се стигне до предсрочни избори.

Василев коментира, че "отвън се подшушва да се правят някакви евроатлантически неща с ГЕРБ" и след това побърза да уточни: "На нас и да ни го подшушват, няма смисъл, ние инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Със сигурност е имало индикации от, нека да кажем, коалиционните партньори, че може би е добре да се върви в тази посока, ние твърдо сме ги отрязали".

Василев заяви, че разговори с ГЕРБ могат да се водят, но "разговорът не може да бъде за това "Дайте да забравим корупцията, кражбите и чекмеджетата и да гледаме само напред", а след това уточни, че "Продължаваме промяната" няма да как да управлява с ГЕРБ, докато "съдебната система не си свърши работата и не изчисти тази партия".