Асен Василев: "Нексо" ще осъди България!

Всички икономически интереси, канали на оръжие, канали на дрога, са се мобилизирали срещу Промяната, твърди бившият вицепремиер

Политика
19:56 - 14 Януари 2023
8056
Асен Василев: "Нексо" ще осъди България!

Съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Асен Василев заподозря конспирация между акцията срещу Nexo и връчването на третия мандат.
 
Той е категоричен, че „Продължаваме промяната“ не са получавали дарения от служители на криптокомпанията, въпреки че Nexo още вчера потвърдиха това. За такива признаха от „Демократична България“. Василев смята, че България ще бъде осъдена от Nexo заради акцията, въпреки че разследването започва от САЩ и според прокуратурата в нея участват и служби от Великобритания и Израел.

По думите му инерцията на „Промяната“ не е унищожена. „Тя щеше да бъде унищожена, ако бяхме позволили да се откраднат едни пари от пътното строителство. Това, което стана ясно след четворната коалиция, е че ние този компромис да се договорим с предишните няма да го направим.

Това е моментът, в който се мобилизираха всички сили, които печелеха от съществуващия модел, а те не са малко – икономически интереси, канали на оръжие, канали на дрога - всички тези хора се почувстваха застрашени и се мобилизираха”, твърди Асен Василев пред "Дарик".