Асен Василев взриви Народното събрание (НА ЖИВО)

Политика
11:45 - 16 Юни 2022
12816
Асен Василев взриви Народното събрание (НА ЖИВО)

Постовете са функция на хора, които не присъстват в това НС, България няма да бъде свободна от мафията и задкулисието, за която и Вие, г-н Карадайъ, говорите. Етническо противопоставяне? Не. Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава, независимо от тяхната етническа принадлежност. Така вицепремиерът Асен Василев се намеси срещу твърдения на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че премиерът Кирил Петков се опитвал да насажда етническо напрежение. 

32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. Но за сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС, взриви залата Василев. 

Той заяви, че ПП не се бори срещу избирателите на ДПС. "А срещу хората, чиито банкови сметки пълните чрез политически диалог, който проповядвате, а той не е за добруването на народа, а за това как това пълнене да продължи. Е, няма да продължи! Ние в такъв диалог няма да влезем! С никого!", декларира вицепремиерът Асен Василев. 

"Няма да отмине нашето време. Това е началото на една промяна, която българското пбщество поиска и ще иска по площадите всеки ден, независимо от опитите да се сформират изкуствени, безпринципни мнозинства и имат за цел само едно - да продължават всички схеми, започнали да спират заради нас", каза още Асен Василев и обеща, че "Промяната" ще продължи да пречи, независимо дали е на власт или не. 

По думите на вицепремиера най-добрата антикризисна мярка за кюлчетата, шкафчетата ще бъде наистина оставката на кабинета. "Защото авторите им са в КРИЗА", изкрещя вицето на Петков. И продължи: "В толкова дълбока криза, че сте готови да прегърнете "Възраждане", за да свалите правителството. Толкова дълбока, че някои си стоят скрити в Сараите и се опитват от там да управляват държавата", озъби се Василев на ДПС. 

Но Карадайъ директно настъпи към трибуната. И напомни, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е този, който се е борил срещу т.нар. Възродителен процес и тоталитарния режим. "А властта бе насочила автоматите срещу мюсюлманите и авторите на опитите насилствената асимилация да спре са били пратени в затворите", припомни лидерът на Движението. А по думите му именно Доган да говори против реваншизма и философия. "А днес случайни минувачи да ползват името му за щяло и нещяло малко не кореспондира с историята", предупреди Карадайъ. 

И нарече Василев: "Хубав човек, но функция на задкулисието и мафията". "Вие, които дойдохте да правите вместо държавна политика, се опитвате да правите политика в името на фирмите на мафията и задкулисието. Затова, когато ние говорим, че се борим срещу крадците и срещу задкулисието, нито вашият гьонсуратлък, нито наглостта и арогантността ви могат да ни спрат да защитаваме мира и сигурността на родината", каза още вбесен лидерът на ДПС.