Асен Василев жегна Теменужка на Бойко: Кой летя за Русия за рождения си ден?

Политика
19:45 - 02 Юни 2022
9051
Асен Василев жегна Теменужка на Бойко: Кой летя за Русия за рождения си ден?

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова и вицепремиерът Асен Василев се скараха по време на изслушването му в парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По време на изслушването на финансовия министър Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС на няколко пъти репликираше Василев, без да й е дадена думата. Василев отговори на това и поведение с думите:

"Не аз съм ходил в Русия със самолет, за да си празнувам рождения ден". 

Тази му реплика развесели членовете на комисията, но пък провокира Петкова, която се закани, че ще го съди за клевета.

След това тя продължи да говори без да ѝ е дадена думата, а председателят на комисията Любомир Каримански призова, цитиран от "OFFNews": 

"Идете навън и се разберете като мъже" - реплика, отправяна през годините от настоящата икономическа министърка Корнелия Нинова към експремиера Бойко Борисов, докато БСП бе в опозиция. 

"Една година след случая "Магнитски", ние имаме законова празнота по казуса. Няма закон, който да защити нашата икономика от подобни случаи", коментира още на изслушването си Василев. И разкри, че не той, а правосъдното ведомство на Надежда Йорданова било автор на скандалните текстове, наречени от опозицията "фашистки". По-рано Йорданова в интервю за БНР се оплете, като заяви, че била виждала няколко различни версии на проектозакона.