Асенсио герой за Реал Мадрид

Кралете спечелиха трудно срещу Гранада

Спорт
11:54 - 07 Февруари 2022
2698
Асенсио герой за Реал Мадрид

Реал Мадрид стигна до шампионска победа с 1:0 над гостуващия Гранада в двубой от 23-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в двубоя бе дело на Марко Асенсио.

Със спечелените три точки отборът на Карло Анчелоти има 53 на върха в Испания, докато вторият Севиля има 47.

Гостите от Гранада леко изненадващо започнаха по-добре мача. Още в петата минута на Тибо Куртоа му се наложи да се намесва след удар на Пуертас. Реал постепенно започна да увеличава натиска си, като в 13-ата минута Асенсио имаше шанс да стреля, но не успя да преодолее Максимиано.

В 30-ата минута Карвахал центрира в наказателното поле, където Нева можеше да си вкара автогол, но за негов късмет прати топката в гредата.

В края на първото полувреме Максимиано трябваше да прави още две решаващи намеси. Стражът на Гранада първо се справи с изстрел от воле на Иско, а след това и с удар на Асенсио.

След почивката Анчелоти замени Камавинга с Феде Валверде. В 61-ата минута след центриране от корнер Марко Асенсио стреля към десния ъгъл на вратата, но Максимиано отново показа страхотен рефлекс.

Четвърт час преди края на мача Асенсио се превърна в героя на вечерта за Реал Мадрид. След грешка в защитата на Гранада топката стигна до испанския национал, който вкара красиво попадение с изстрел извън наказателното поле, за да даде преднина на "белия балет".

В 83-ата минута Максимиано попречи на Асенсио да вкара втория си гол в мача.